Tipus d’oli d’oliva

Diferències entre l’oli d’oliva verge i l’oli d’oliva verge extra

Ja sabem que l’oli d’oliva és la base de la dieta mediterrània. Però realment què en sabem de l’oli? No és el mateix un oli d’oliva verge extra, que un oli d’oliva verge o un oli d’oliva. A continuació us n’expliquem la diferència.

el-fraude-del-aceite-de-oliva

Oli d’oliva verge extra

Es tracta de l’oli de major qualitat que podem trobar al mercat. És un suc d’oliva natural, que s’obté directament de l’oliva gràcies a un procediment mecànic. La principal característica és que en aquest cas no hi intervenen processos de refinament i tampoc s’hi afegeix cap additiu. A més, l’oli d’oliva verge extra és un oli que no té defectes, i la seva acidesa màxima mai supera el 0,8%.

Oli d’oliva verge

També es tracta d’un suc obtingut directament de l’oliva, però a diferència del verge extra, aquest si que presenta alguns defectes i l’acidesa màxima és del 2%.

Oli d’oliva

En aquest cas parlem d’una barreja entre olis refinats i olis d’oliva verge. Aquest procés de refinament el converteix en apta per al consum, però també en redueix l’aroma, el sabor i les propietats saludables pròpies de l’oli d’oliva verge. Per això, és un oli de menor qualitat.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close